Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 maart 2023 @ 11:24 door Serpentor , 210 keer bekeken

Sheridan

Sheridan Bucket is slechts éénmaal in beeld in de serie en zelfs dan nog gezien van achter in een wegrijdende auto, maar wordt door moeder Hyacinth vaak tot vervelens toe genoemd. Hyacinth is ervan overtuigd dat Sheridan een glansrijke toekomst wacht door zijn bovengemiddelde intelligentie. Ook vertelt ze dat de hoeveelheid telefoontjes die ze van haar zoon krijgt een teken zijn van een innig verwantschap tussen haar en haar zoon.

De realiteit is dat Sheridan een vrij triviale opleiding volgt (borduren in plaats van wiskunde!) en hij eigenlijk alleen in de telefoon klimt om zijn moeder te vertellen dat hij weer eens blut is en geld nodig heeft. Dit vraagt Sheridan nadrukkelijk niet aan zijn vader, Richard, die zich ergert aan dat soort verzoekjes, maar aan Hyacinth die het toch altijd weer voor haar zoon opneemt. Of het nu gaat om een nieuwe zijden pyjama of een wandelvakantie met zijn vriend Tarquin, hij weet het geld altijd weer los te peuteren.

Over Tarquin gesproken, die zijn eigen gordijnen maakt: er is alle reden om te veronderstellen dat Sheridan homoseksueel is, maar telkens als Richard dit ter sprake wil brengen, praat Hyacinth eroverheen of is zich in het geheel niet bewust van de situatie. Het feit dat Sheridan nooit herkenbaar in beeld is geweest, draagt net zoveel mooie mysterie bij aan KUA als dat de echtgenote van Captain Mainwaring nooit te zien is in Dad's Army!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.