Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 11 juni 2022 @ 23:53 door Serpentor , 215 keer bekeken

Daisy (Judy Cornwell)

Daisy, de gehele serie gespeeld door Judy Cornwell, is de op één na oudste zus van het viertal. Ze is getrouwd met Onslow en woont samen met hem, haar vader en haar promiscue zus Rose in een verlepte gemeentewoning in een gebied waar Hyacinth niet graag gezien wordt. Daisy heeft ook een dochter ('Stephanie') die alleen te zien is in de aflevering 'The Christening' uit seizoen 1.

Daisy is een zeer goedgemutste vrouw die - zoals mag blijken in menig aflevering - nog steeds stijf kan staan van de passie. Helaas voor haar heeft Onslow, die zij nog steeds helemaal het einde vindt, liever zin om voor de buis te hangen met de hond op schoot. In diverse afleveringen probeert Daisy wel trucjes uit om haar man te verleiden tot een intiem samenzijn, maar dit mislukt werkelijk keer op keer. Desalniettemin bedient ze haar man op zijn wenken, ze houdt van hem en is op menig ander terrein zijn gelijke. Dat houdt ook in dat ze niet houdt van poetsen... ook is ze tot laat in de middag in haar bed te vinden, naast Onslow. Daisy heeft, net als Rose, een soft spot voor Richard. Ze heeft het maar met de arme man te doen.

De gemiddelde dag voor Daisy houdt ook in dat ze in de rats zit om Daddy, die regelmatig verdwijnt of thuiskomt met een toekomstige trouwpartner. Zus Rose is regelmatig hopeloos verliefd of juist het tegenovergestelde. Maar het meest ziet Daisy op tegen bezoekjes van Hyacinth. Ze houdt van haar zus, maar het is zo'n gedoe om haar te ontvangen. De asbakken vol peuken, vaat van een halve maand oud en rondslingerende kleren zijn Hyacinth een doorn in het oog, en dat voelt Daisy als geen ander. Toch doet ze, telefonisch, vaak een beroep op Hyacinth, die echter vaak niet weet hoe ze haar jongere zus moet helpen.

Daisy zal nooit een prijs winnen voor haar verschijning, noch zal ze een lintje krijgen voor haar noeste arbeid in het huishouden. Maar het is een van de oprechtst warme personen uit de serie, een welkom tegengif tegen de hopeloos depressieve Violet, de manisch depressieve Rose, en Hyacinth.... ach, dat weten jullie zelf ook als geen ander!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.