Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 augustus 2022 @ 02:39 door Serpentor , 191 keer bekeken

Richard (Clive Swift)

Richard Bucket (ten onrechte 'Bouquet', gespeeld door Clive Swift) is de echtgenoot van Hyacinth en de vader van Sheridan. Zijn geduldige karakter helpt hem leven met de onvermoeibare pogingen van zijn echtgenote om op te stijgen in de betere kringen. En dat zijn er veel, er gaat geen dag voorbij of Richard wordt, vaak tegen wil en dank, betrokken bij alles wat Hyacinth onderneemt. Dat is ook niet vreemd, ze zijn immers getrouwd, maar voor de arme Richard is het nauwelijks bij te benen.

Op het moment dat hij met vervroegd pensioen wordt gestuurd, wordt het al helemaal een beproeving. Iedere man zou op een gegeven moment het bijltje erbij hebben neergegooid, maar het is duidelijk dat Richard van Hyacinth houdt. Ook zal hij haar verdedigen als ze onheus wordt bejegend... al is er één aflevering waarin het zelfs Richard te gortig wordt, en vermaant Hyacinth als ze een scène veroorzaakt bij een telefooncel.

Voor zijn pensionering onderhield hij een baan als ambtenaar bij de gemeente en kwam in die hoedanigheid ook de miserabele Mrs Nugent tegen. Hij heeft een uiterst betrouwbare reputatie op zijn werk en de andere familieleden doen vaak met zekerheid een beroep op hem... en toch heeft hij geen eigen sleutel van zijn huis. Hoewel gepensioneerd, belet dat Hyacinth niet om Richard voor te blijven dragen voor hooggeplaatste functies, die natuurlijk heel handig zijn om hoger op de sociale ladder te komen... zelfs al is Richard helemaal niet geschikt voor de functie.

In tegenstelling tot Hyacinth ziet Richard er niet tegenop om naar de verlepte buurt van Onslow en Daisy te gaan. Hij mag ze en ook voor Rose heeft hij een zwak. Zijn familieleden hebben met de man te doen en vertrouwen hem hun eigen problemen toe. Onslow neemt Richard diverse keren mee naar de kroeg of elders om hem even wat rust te gunnen. Ook Emmet, die vanaf het tweede seizoen naast de Buckets komt te wonen, gunt hem zijn momenten zonder Hyacinth. Buurvrouw Elizabeth is vaak in treurnis verenigd met Richard, en er zijn momenten in de serie dat er misschien zelfs meer gevoelens spelen.

Als het op Sheridan aankomt is Richard aanzienlijk strenger dan Hyacinth. Waar zijn echtgenote keer op keer zwicht voor weer een nieuwe geldvraag, is Richard degene die dat bestrijdt... ook al lukt dat zelden. Over geld gesproken: Hyacinth heeft de neiging om het nogal eens over de balk te gooien, zoals bij veilingen in landhuizen of het aanschaffen van een huisje op het platteland. Richard is als de dood dat Hyacinth een onbetaalbaar onderkomen uitkiest. Niet dat het veel zin heeft om tegen Hyacinth iets te zeggen, want meestal hoort ze het niet eens. Ze heeft duidelijk de broek aan in het gezin Bucket, en als gevolg daarvan heeft Richard vaak geen andere keus dan mee te gaan in de zoveelste plannen van Hyacinth om zich op te werken in de betere klasse. Dat houdt ook in dat hij meerdere keren per week de auto moet wassen. A propos, het gezin Bucket is vaak te zien al rijdende in de auto, met Richard achter het stuur, maar Hyacinth heel duidelijk de baas. Voortdurend alarmeert ze Richard als er weer eens een fietser of voetganger wil oversteken. Ook nemen ze meer dan eens 'welgeplaatste' lifters mee, iets wat Richard maar moet slikken.

Kortom... er gaat geen dag voorbij of Richards leven wordt tot in de puntjes uitgewerkt door zijn echtgenote. Het heeft zo zijn voordelen, er wordt gewassen en het eten staat altijd klaar. Maar toch droomt Richard van een eenzame zeiltocht over de wereld. Maar ja... wie doet dan de was?



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.