Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 augustus 2021 @ 00:43 door Serpentor , 39 keer bekeken

Mrs Councillor Nugent (Charmi…

Ze speelde slechts in drie afleveringen van KUA mee, maar maakte daarin zo'n indruk dat we haar vernoemen in deze personageomschrijvingen: Mrs Councillor Nugent. Het is nog niet helemaal duidelijk of Mrs Nugent zelf een raadslid is (zoals van de gemeente) of dat haar man het raadslid is.

Hoe dan ook, Mrs Nugent is een klassieke zuurpruim met een sjagrijn dat voelbaar is vanaf 50 meter afstand. Ze heeft een bijna puriteinse kijk op relaties, maar in de aflevering 'Richard's New Hobby' blijkt dat ze het maar wat leuk vindt om zich schaars te kleden. Ze is kortaf, slechtgehumeurd, bazig, koel, slechtgemanierd en de enige reden waarom Hyacinth haar altijd hoffelijk zal benaderen is omdat ze maar wat graag in het comité van Mrs Nugent wil zitten.

Naast de eerder genoemde aflevering speelde Mrs Nugent ook mee in 'The Charity Shop'. In haar kringloopwinkel laat Hyacinth per abuis ondeugend ondergoed van Rose achter, en moet alle zeilen bijzetten als Mrs Nugent naar het huis van Rose, Onslow en Daisy komt om het ondergoed terug te brengen. In de andere aflevering, 'The Toy Store', ontmoet Hyacinth Mrs Nugent bij het warenhuis, waar Daddy voor een klein kapitaal aan speelgoed heeft zitten verbouwen. In die aflevering blijkt eens te meer waarom Hyacinth ontzag voor haar heeft, zeker als Mrs Nugent haar vermanend 'What are you doing, woman!' toespreekt. Mrs Nugent is ook de enige die wegkomt met 'Bucket' in plaats van 'Bouquet'.

Er is misschien geen persoon ter wereld die Hyacinth met zoveel finesse benadert (behalve de koningin), en dat terwijl Mrs Nugent he-le-maal geen zin heeft in 'Mrs Bucket'. Wat zou het leuk geweest zijn als we Mrs Nugent in nog meer afleveringen hadden gezien! Haar rol wordt gespeeld door Charmian May (die ook in de heerlijke comedy 'You're Only Young Twice' speelde). Charmian May overlijdt in 2002 aan kanker.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.