Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 02 juli 2022 @ 00:50 door Serpentor , 224 keer bekeken

Emmet (David Griffin)

Emmet Hawksworth zien we voor het eerst aan het begin van de tweede serie van Keeping Up Appearances. Hij is zojuist bij zijn zus, Elizabeth, gaan wonen omdat hij een vervelende scheiding achter de rug heeft. Maar helemaal niets had Emmet voor kunnen bereiden op zijn nieuwe buurvrouw, Hyacinth Bucket... eh, Bouquet, voor wie de hele buurt graag een blokje omloopt (en Emmet spoedig ook).

Eerst heeft Hyacinth zo haar bedenkingen bij de nieuwe bewoner - zeker als meneer schaars gekleed de melkflessen bij de voordeur wegneemt - maar binnen de kortste keren vind ze Emmet helemaal geweldig. Dat hij leider is van het plaatselijk opera- en operettegezelschap helpt daarbij ook een handje. Er gaat geen dag voorbij of Hyacinth probeert op niet al te subtiele wijze duidelijk te maken dat ze de ideale zangeres is voor zijn muziekproducties.

Al snel zijn Emmet én Elizabeth zielen verbonden in treurnis, al raakt Emmet sneller van de wijs dan zijn zus, die na al die jaren enigszins heeft leren omgaan met haar dominante buurvrouw. Maar voor Emmet went het nooit. Hij rent als een speer naar binnen zodra Hyacinth naar buiten komt, krijgt nog net geen inzinking als ze hem een paar coupletten toezingt, en verzint allerlei smoezen om haar dineetjes bij kaarslicht of de zoveelse zangavond te kunnen missen. Hij begint zich al snel af te vragen of er dan toch iets ergers bestaat dan een scheiding!

Maar alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ook Hyacinths jongste zus het nieuws te horen dat er een gescheiden man naast haar woont, en al snel moet Emmet de avances van Rose ontwijken. Muziek blijft Emmets grootste passie en afleiding - zolang Hyacinth haar zangtalent maar niet aanbiedt. Voor Richard heeft hij, net als Elizabeth, een groot zwak, en als het even kan neemt hij hem mee naar de kroeg of elders om hem even van Hyacinth te verlossen.

Of hij het nu leuk vindt of niet, Emmet en zus Elizabeth zijn onmisbare genodigden bij zowat alles wat Hyacinth aangaat, van 'zing voor je eten-barbecues' bij Violet tot 'picknicks aan de waterkant'. Soms denken ze Hyacinth te hebben ontlopen, maar treffen ze het lieve mens alsnog aan, zoals bij de veiling in het landhuis.

Emmet wordt de gehele serie gespeeld door David Griffin, die voor die tijd vooral bekend was om zijn rol in de comedy 'Hi-de-Hi'.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.