Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 november 2021 @ 01:06 door Serpentor , 390 keer bekeken

Rose (Shirley Stelfox en Mary…

Rose is de jongste en meest instabiele zus van Hyacinth, Daisy en Violet. Schaars gekleed is ze een bedreiging voor elk huwelijk, ze zit aan de lopende band achter getrouwde mannen aan, wat soms ook voor Rose niet meevalt: "Als je niet uitkijkt gaan ze zo weer terug naar hun echtgenotes."

Rose heeft mogelijk net zoveel passie voor mannen als Daisy, al zijn de romantische escapades en bijna puberale verlangens van Rose veel meer het gesprek van de dag. Voor Hyacinth is dit een extra zorg, zeker als er in de eerste serie een nieuwe, jonge en aantrekkelijke dominee wordt aangesteld en Rose binnen de kortste keren achter hem aan zit, tot grote ergernis van de vrouw van de dominee! Ook Emmet, de broer van Elizabeth, moet vanaf de tweede serie de avances van Rose ontwijken.

Er gaat bijna geen aflevering voorbij of Rose heeft een nieuwe minnaar en dikwijls zien we haar in de zevende hemel van blijdschap, of diep in mineur omdat de relatie alweer voorbij is. Rose is met recht de meest emotionele zus van het viertal en zelfmoordpogingen zijn niet van de lucht. Meer dan eens moet Richard met haar komen praten, wat Hyacinth natuurlijk totaal niet zint omdat Rose ook voor Richard een zwakke plek heeft. Onslow en Daisy zijn vrijwel dagelijks getuigen van overhitte telefoongesprekken waarin Rose met haar meest recente minnaar breeduit over hun liefdesleven praat, of hem de huid vol scheldt omdat de relatie alweer voorbij is. Toch is Rose een toegankelijke, warme persoonlijkheid, zoals Richard het zou zeggen. En ze heeft mooie benen.

Hoewel Hyacinth veel moeite doet om haar overspelige zusje in bedwang te houden, zijn er verrassend genoeg ook mensen die liever met Rose dan met Hyacinth van doen hebben. Zo is bijvoorbeeld Mrs Fortescue ('Driving Mrs Fortescue') erg geïnteresseerd in haar liefdesleven. Of ze na een nieuw blauwtje begraven wil worden in moeders huwelijkskleed, schaars gekleed achter de dominee aanrent of in busjes stapt waarin de microfoon aanstaat zodat de hele buitenwereld kan horen dat ze achter het stuur met de chauffeur zit te flikvlooien... Rose brengt heel veel kleur en leven in de brouwerij!

In de eerste serie wordt de rol van Rose gespeeld door Shirley Stelfox, de laatste vier series neemt Mary Millar deze rol op zich. Millar overleed al eind jaren '90 aan kanker, Stelfox, eveneens aan kanker, zes jaar geleden.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.