Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 juli 2021 @ 21:30 door Serpentor , 55 keer bekeken

Onslow (Geoffrey Hughes)

Onslow is de heerlijk asociale echtgenoot van Daisy, de zus van Hyacinth, Violet en Rose. Hij is trots werkeloos en de vader van Stephanie (zoals bekend wordt in aflevering 'The Christening') en grootvader van kleindochter Kylie. Hij leeft van een uitkering en de eventuele opbrengsten van het paardenrennen, waar hij een uitgesproken passie voor heeft.

In aartsluiheid is Onslow zijn tijd ver vooruit. Als hij niet tot ver in het middaguur in bed ligt (naast zijn ook al niet al te ijverige vrouw Daisy), hangt hij wel languit voor de TV. Niet dat hij de TV zelf aanzet, daar heeft Daisy zo haar maniertje voor. Ook de TV-gids, een biertje, een sigaret, een zakje chips wordt hem steevast aangereikt. Hij verlaat zelden het huis, alleen als hij op weg is naar het wedkantoor waar hij het nodige geld achterlaat. Hij omschrijft zichzelf realistisch met de woorden 'lui, werkschuw en met totaal geen conditie.' Hij heeft altijd hetzelfde soort kloffie aan met pet op, zijn armen zijn steevast bloot!

Toch blijkt uit enkele afleveringen dat Onslow zich ook bezig kan houden met intellectuele aangelegenheden ('have you been watching Open University again?'). Onslow is alles wat Hyacinth vreselijk vindt. Zijn tatoeages, bij tijd en wijlen botte taalgebruik en eerder genoemde aartsluiheid - Hyacinth probeert het contact met Onslow altijd tot een mininum te beperken. Zelfs als ze met Onslow belt, wil ze dat hij onmiddellijk wat fatsoenlijks aantrekt!

Maar het ontlopen van Onslow werkt bijna nooit, want hij is nu eenmaal getrouwd met haar zus, en haar vader woont samen met Rose bij Onslow en Daisy. Hyacinth wil als het even kan niet in hun woonwijk gezien worden, zo erg zelfs dat ze in de aflevering 'The Charity Shop' een enorme omweg pakt om Elizabeth niet het echte huis van Onslow en Daisy te laten zien! Liz weet ondertussen echter vrijwel alles van Hyacinth's kleurrijke familie.

Op zijn beurt gaat Onslow ook niet graag om met Hyacinth, die hij in één aflevering 'the Queen Mother' noemt. Of zegt simpelweg 'Oh, nice...' als zijn schoonzus komt. Zij is veel te sjiek voor Onslow, die zelfs geen barbecue met Hyacinth ziet zitten ('She'll be polishing the hot dogs!'). Over dogs gesproken, Onslow bezit een oude hond, die leeft in een kapotte auto voor het huis. Samen met Onslow heeft de hond gemeen niet kapot te zijn van Hyacinth, want bij elke gelegenheid dat deze langs de auto loopt, blaft de hond haar de struiken in. In andere scènes ligt de hond op zijn schoot als hij TV kijkt. Onslow heeft ook een eigen auto waarvan de uitlaat steevast ontploft. Met Richard heeft Onslow steevast medelijden en mag hem mede om die reden graag.

Na al die jaren vindt Onslow's vrouw Daisy hem helemaal geweldig. Ze probeert Onslow steeds te verleiden tot ondeugendheden onder de lakens, maar Onslow heeft daar echter geen enkele zin in, want die tijd van playboy spelen ligt volgens hem ver achter hem. In zijn jonge jaren was hij naar eigen zeggen 'dynamiet' en was de Kama Sutra zijn lijfboek. Hun seksleven mag dan op een dieptepunt zijn, toch zijn Onslow en Daisy soulmates. Ze hebben dan ook het nodige gemeen!

Onslow wordt de gehele gespeeld door Geoffrey Hughes. In de serie horen we vreemd genoeg nooit de achternaam van Onslow.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.