Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 25 juli 2022 @ 22:31 door Serpentor , 211 keer bekeken

Violet en Bruce (Anna Dawson,…

Bijna iedereen weet - dankzij Hyacinth's 'subtiele' hints - dat haar jongere zus Violet getrouwd is met een rijke bookmaker, Bruce, met een groot huis met zwembad, sauna en ruimte voor een pony. Dan zwijgen we nog over een mercedes en een postcode waar mensen een moord voor zouden doen.

Waar Hyacinth wijselijk haar mond over houdt, zijn de nukken van Violet en vooral haar man Bruce, die zich met enige regelmaat in een boom verstopt of in vrouwelijke kleding in de buitenlucht paradeert. "Het wordt tijd, kind, dat je thuis de broek aantrekt!" adviseert Hyacinth, waarop Violet antwoordt dat dat al zo is, aangezien al haar andere kleren al zijn ingepikt door Bruce.

Violet is waarschijnlijk de minst gelukkige van allevier de zussen, ondanks alle rijkdom die haar omringt. In 'The Pageant' horen we dat het stel ook kinderen heeft, die nooit te zien zijn in de serie. De hoogoplopende ruzies tussen Violet en Bruce zijn legendarisch. Meer dan eens belt ze naar Hyacinth om te vertellen dat ze Bruce niet kan uitstaan. "Dat is alleen maar logisch, kind, het is je man."

Ondanks de pogingen van Hyacinth om het huwelijk tussen de twee in stand te houden ("Denk toch eens aan het leed, en de mercedes die je ermee verliest") is er eigenlijk geen houden meer aan. In 'Barbecue at Violet's' bereikt het gebekvecht zelfs een nieuw dieptepunt, zodanig dat Hyacinth de andere barbecuegasten uitdaagt voor een 'zing voor je eten'-spel, om er maar voor te zorgen dat Violet en haar echtgenoot niet meer te horen zijn.

Violet en Bruce hebben qua luxe in elk geval niets te klagen. In een aflevering in het derde seizoen mogen Hyacinth en Richard zelfs gebruik maken van een volledig gemeubileerd vakantiehuisje, al beklaagt Hyacinth zich over het servieswerk van Bruce, dat ruim gedecoreerd is met naakte dames. Ook op het eiland Ibiza schijnen Violet en Bruce een onderkomen te hebben. Door de serie heen blijkt ook dat Violet en Bruce nauwelijks contacten onderhouden met Onslow en Daisy, hoewel dit niet is omdat ze elkaar niet kunnen uitstaan.

Voor Hyacinth zullen Violet en Bruce altijd gemengde gevoelens blijven oproepen. Handig om over op te scheppen, maar ook weer niet zo geschikt om met veel mensen in contact te brengen. Voor je het weet zit Bruce weer in een boom, loopt in vrouwenkleren door de stad, of wordt achtervolgd door een woedende violet die als het echt nodig is het vleesmes niet schuwt...

Violet's rol wordt gespeeld door Anna Dawson, terwijl in de eerdere series Bruce gespeeld wordt door andere acteurs dan John Evitts, die vooral in de vijfde reeks te zien is.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.